Lenzen voor kinderen

Waar vroeger nog een taboe rustte op lenzen voor kinderen, zijn lenzen voor kinderen vandaag de dag net zo vanzelfsprekend als lenzen voor volwassenen. Doordat de techniek en kwaliteit van contactlenzen alsmaar verbetert, is het tegenwoordig net zo veilig voor kinderen als voor volwassenen om contactlenzen te dragen.
Welke contactlenzen?

Samen met u en uw kind gaan we kijken welke contactlenzen het meest geschikt zijn. Vaak adviseren we nachtlenzen, zo zit er overdag geen lens op het oog en dat is ideaal voor sporten, stoeien of zwemmen. Een andere geschikte lens voor kinderen is de daglens. Bij daglenzen wordt er elke dag een verse lens ingezet en deze wordt ’s avonds gewoon weggegooid. Geen gedoe met schoonmaken en lenzenvloeistof.

Onderhoud contactlenzen

Hoewel de aanbevolen leeftijd van het dragen van contactlenzen in de afgelopen jaren verder naar beneden is bijgesteld, dient men als ouder wel rekening te houden met de zorgvuldigheid waarmee uw kind met de lenzen omgaat. Ook het onderhoud van de lenzen is hierbij belangrijk. Onze contactlensspecialisten kijken graag samen met u en uw kind naar de mogelijkheden. Want natuurlijk kan uw kind ook af en toe lenzen dragen naast een bril.

Benieuwd naar de mogelijkheden

Bent u benieuwd of lenzen geschikt zijn voor uw kind? Maak dan een afspraak met één van onze contactlensspecialisten of bel naar de winkel. Samen met u en uw kind kunnen we de mogelijkheden bespreken en nagaan of lenzen geschikt zijn.