Multifocale glazen

Wanneer u op zoek bent naar een bril met een leesdeel verwerkt in de glazen, spreken we over multifocale glazen, ook wel Varifocaal of Varilux genoemd. Met deze glazen ziet u zowel veraf als dichtbij weer optimaal. Een multifocale bril is ideaal voor mensen die niet heel de dag willen wisselen tussen hun normale bril en een leesbril.
Halve maan verleden tijd

Multifocale glazen hebben een leesgedeelte en een gedeelte waarmee u in de verte kunt kijken. Zo geniet u altijd van optimaal zicht, met maar 1 bril op uw neus. Wanneer u vroeger een bril met multifocale glazen droeg, zag u waarschijnlijk een duidelijke overgang tussen het normale deel en het leesdeel van het glas vaak in de vorm van een halve maan. Glastechnieken zijn echter altijd in ontwikkeling en tegenwoordig is de overgang van het normale gedeelte naar leesdeel onzichtbaar. U ervaart dus geen hinder meer bij het schakelen van veraf naar dichtbij of andersom.

Moeite met lezen?

Vrijwel iedere persoon krijgt gemiddeld na het 40ste levensjaar te maken met presbyopie. Presbyopie wil zeggen dat uw zicht op korte afstand steeds minder wordt. Wanneer u zich in een omgeving bevindt die minder goed verlicht is en u gaat de tekst steeds verder van u weg houden om goed te kunnen lezen, kan dat een indicatie zijn dat ook u toe bent aan een leesbril of multifocale bril.

Multifocaal is maatwerk

Een multifocale bril aanpassen is puur maatwerk. Onze gediplomeerde opticiens en optometristen zoeken samen met u naar de beste oplossing. We hebben een uitgebreid aanbod van schitterende merkmonturen in iedere prijsklasse. Multifocaal glas is in verschillende gradaties verkrijgbaar. Standaard, modern en optimaal persoonlijk. Aan de hand van uw wensen en budget, kan onze opticien u het beste advies geven. Desgewenst met een extra coating of filter. Doordat wij werken met louter topkwaliteit glasleveranciers, loopt u gegarandeerd met perfect zicht onze winkel uit.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over multifocale glazen? U kunt een afspraak maken voor een oogmeting. Wij beantwoorden graag al uw vragen over de beste oplossing voor uw zichtprobleem.