Optometrie

Voor een oogmeting gaat u naar de opticien en voor oogziektes aan uw oog naar de oogarts. Maar wat als er zich problemen voordoen waarbij uw bril niet voldoende oplossing bied? Een Optometrist is HBO opgeleid en in staat verder te kijken als het werk van de opticien niet toereikend is. Heeft u bijvoorbeeld last van plotseling wazig zien, dubbelzien, branderige, droge en vermoeide ogen of specifieke contactlens problemen dan kunt u een afspraak maken met onze optometrist. U kunt  zonder verwijzing en wachttijd terecht om uw ogen uitgebreid te laten onderzoeken op afwijkingen en ziektes. Ook komt het voor dat bijvoorbeeld uw huisarts verwijst naar de optometrist. Meestal kunnen wij op korte termijn een afspraak voor u inplannen.

Werkwijze

Zij kan uw ogen screenen vanaf de voorkant (hoornvlies) tot aan de achterkant (netvlies) en ook problemen in het samenwerken van uw ogen opsporen. Hiervoor gebruikt ze de modernste apparatuur. Zo heeft ze bijvoorbeeld de beschikking over een Easyscan Scanning Laser Ophthalmoscope om afwijkingen in het netvlies op te kunnen sporen als glaucoom, macula degeneratie en diabetes mellitus (suikerziekte).

Behandelplan

Een ander veel voorkomend probleem is droge ogen, door veelvuldig beeldschermwerk, medicatie en allerlei omstandigheden komt dit steeds vaker voor. Samen met u stelt de optometrist een behandelplan op. 

Oogdruppels

Vaak worden er druppels gebruikt om uw ogen te laten ontspannen ten behoeve van een goede oogmeting (cyclorefractie). Of om zo goed uw netvlies te kunnen beoordelen. U kunt daarna  niet veilig autorijden en heeft tijdelijk meer last van het felle licht.

Aan de hand van dit onderzoek kan de optometrist u gericht informeren hoe we u kijkprobleem op gaan lossen of behandelen. En indien nodig verwijst ze u naar huisarts of oogarts.

Vanzelfsprekend zijn er aan zulk uitgebreid onderzoek kosten verbonden:

Oogmeting met afgifte recept
€ 29.50
Oogmeting cycloplegie
€ 35.00
Optometrisch Onderzoek
€ 39.50
Droge ogen Onderzoek
€ 39.50
Uitgebreid Optometrisch Onderzoek
€ 49.50


Onze Optometrist is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Optometristen (OVN).

Maak afspraak


Top