bogaerts-optiek-wijchen-oss-hfd-contactlenzen-nachtlenzen

Nachtlenzen: overdag geen bril of lenzen meer!

Nachtlenzen zijn contactlenzen die u alleen tijdens het slapen draagt. Tijdens uw slaap corrigeren de lenzen uw ogen, zodat u overdag scherp kunt zien zonder bril of contactlenzen. Nachtlenzen zijn harde, zuurstof doorlatende lenzen die een speciale vorm hebben. Daardoor wordt het hoornvlies langzaam vlakker gemaakt en verandert de sterkte.

Ervaart u het dragen van lenzen overdag als oncomfortabel? Dan zijn nachtlenzen een uitkomst. Doordat u ze draagt tijdens uw slaap, voelt u ze bijna niet. Binnen één of twee weken is het al mogelijk om overdag scherp te zien zonder contactlenzen of een bril te dragen. Dit resultaat is niet permanent. U zult de nachtlenzen dus iedere nacht moeten dragen om overdag zonder lenzen of bril goed te kunnen zien.

Als u gaat voor nachtlenzen moet u er wel rekening mee houden dat u de eerste weken nog niet goed en stabiel ziet. En u moet dan wat vaker op controle komen dan normaal. Maar daarna geniet u van alle voordelen en gemakken.

Helaas heeft niet iedereen iets aan nachtlenzen. Zo kunt u de meeste nachtlenzen alleen dragen als u een min-sterkte heeft en zitten er beperkingen aan de hoogte van de sterkte en de mogelijke cylinder.

Nachtlenzen is ook uitermate geschikt voor jonge kinderen en tieners waarbij de sterkte in korte tijd toeneemt. Ze hebben een remmend effect op de progressie van de sterkte. Dit noemen we myopie-controle

Ook voor presbyopen (het nodig hebben van zowel veraf als dichtbij een correctie) is er een multifocaal variant van de nachtlenzen.

Als u zeker wilt weten dat nachtlenzen voor u geschikt zijn, dan kunt u het best even een afspraak maken voor een onderzoek.

Naar de winkelTop